Profiel Jo Bos

Ik studeerde in Wageningen, waarbij mijn focus lag op communicatie en voorlichting. Na een tijd in een werkgeversorganisatie in de landbouwsector heb ik het organisatieontwikkelingsvak geleerd bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij. Als organisatieadviseur, manager van een organisatieadviesteam en als manager van grote verandertrajecten. Vanaf 1995 ben ik zelfstandig organisatieadviseur, eerst binnen Kern Konsult en vanaf 2007 vanuit Phaos. Binnen beide organisaties was ik daarnaast ook directeur.

Jo Bos en profiel

Overtuiging

Ik geloof in 'verbinding'. Van mensen met hun dromen en verlangens; van teams met ambitie, durf en visie; van organisaties met hun bestemmingen en met hun maatschappelijke omgeving en opdracht. Dat biedt ruimte aan creatie en ontwikkeling. Zo ontstaan vitale organisaties. Te makkelijk neemt men de toevlucht tot de beheersing van processen. Een schijnoplossing. Juist waar durf, dromen en verlangen worden ingezet komt energie vrij om te creëren. Ontstaat de dynamiek die ruimte geeft aan aanspreekbaarheid en verantwoordelijkheid voor de eigen bestemming. Daar wil ik graag aan bijdragen.

Persoonlijk

Ik ben de trotse vader van twee jongvolwassen zoons waarmee ik graag af en toe op stap ga of een popconcert bezoek. Rust vind ik buiten, bij een goed boek en vooral in muziek.