Dossier PGM Open 

In 2011 nam Jo Bos samen met Twijnstra Gudde en Phaos het initiatief tot het organiseren van een jaarlijks event rondom Programmamanagement. 

Het PGM Open is inmiddels uitgegroeid tot hét event over programmamanagement in Nederland. Een dag vol met ontmoetingen tussen vakmensen, verrijking van kennis en verdieping van inzichten. In verrassende vormen, met verleidelijke inhoud en onconventionele verbindingen. Het PGM Open staat voor grenzeloos denken en grensverleggend doen met als doel de impact, betekenis en toegevoegde waarde van programmamanagement te vergroten. 

Het PGM Open is ontstaan vanuit enthousiasme voor het vak en vanuit de overtuiging dat in de huidige complexe samenleving het belang en 'gebruik' van programma's alleen maar zal toenemen.   Dit doen we in verrassende vormen, met verleidelijke inhoud en vernieuwende verbindingen. Elke editie is anders.

Hieronder vind je het verzamelde nieuws van de laatste jaren.

PGM Open 2015

Michael Young keynote spreker op PGM Open 2016

Michael Youn University of CanberraMichael Young PhD, University of Canberra Australia

Over de internationale ontwikkeling van programmamanagement 

Op 5 februari 2016 wordt het 5de PGM open gehouden. Jo Bos & Co is een van de dragende organisaties achter hèt jaarlijkse evenement over programmamanagement. Voor de eerste lustrumuitvoering hebben we voor een internationale topspreker uitgenodigd: Michel Young. Michael doet vanuit de University of Canberra onderzoek naar succes en falen van programma's. Hij heeft door research én eigen ervaring kernfactoren geïdentificeerd, die het succes van strategie-implementaties bepalen en de volwassenheid van programma's kunnen verbeteren. Dit maakte hem Literati Award Winner 2015. 

Michael is tevens co-auteur van de International Competence Baseline voor project-, programma- en portfolio management. Michael zal ons meenemen in de internationale stand van zaken in programmamanagement. Waar kunnen we in Nederland internationaal nog wat van leren?

Wil je meer informatie over het PGM open, wil je inschrijven of je aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief? Ga naar www.pgmo.nl.

PGM Open 2014

Het derde PGM Open 2014 vond plaats op 6 februari jl. Ruim 300 deelnemers genoten van een inspirerende dag.

Rene ten Bos

Bekijk het uitgebreide videoverslag. Laaf je aan de prachtige foto's. Of download presentaties en factsheets om een en ander nog eens te overpeinzen. 

Vind je het leuk om de laatste ontwikkelingen te volgen? Bezoek dan regelmatig de website www.pgmopen.nl. 

PGM Open 2013

Met 325 deelnemers was de tweede PGM open op 7 januari 2013 een groot succes. In ruim 50 workshops en twee keynotes werd het vak programmamanagement op inspirerende manieren tegen het licht gehouden.

Keynote PGM Open

Allerlei thema's kwamen aan de orde: leiderschap, batenmanagement, zingeving, Lean en PGM, maar ook een aantal inspirerende voorbeelden. Deze dag heeft op een prachtige manier bijgedragen aan onze doelstelling: het vak programmamanagement verder brengen.

Direct na het event hebben we alle betrokkenen gevraagd om het event op diverse onderdelen te evalueren. Over de hele linie is de dag als "goed" tot "zeer goed" beoordeeld. Zo werden de meeste sessies, de locatie van De Fabrique en de verzorging gedurende de dag zeer gewaardeerd.

Foto- en video- impressie 2013

Hier vind je de video's, foto's et cetera van 2013 terug . 

PGM Open 2012

Het was een een mooie dag.... het eerste PGM Open op 2 februari 2012. Ruim 270 deelnemers namen deel aan het eerste nationaal congres voor programmamanagers. Georganiseerd door Jo Bos en Co, Twijnstra Gudde en Phaos. In workshops, presentaties, consultaties en huiskamergesprekken kwamen allerlei aspecten van programmamanagement aan de orde.

Foto- en video- impressie 2012

Hier vind je de video's, foto's et cetera van 2012 terug . 


Download het artikel

Klik hier voor het artikel in het IPMA magazine van februari 2013.